Notiuni si Definitii

OUG 34/2014 ARTICOLUL 2,6

Marca „scaunehoreca”, website-ul www./scaunehoreca.ro, derivatele de marca si identitatile vizuale apartin si sunt comercializate de S.C. Cegim, 57 bis Sat Olteni, Comuna Bujoreni, Râmnicu Vâlcea 247065, inregistrata la Reg. Com. sub numarul J23/2647/2001, cod unic de identificare 44175853 – si functioneaza conform legislatiei romane in vigoare.

Note:

Cegim poate fi definit mai jos ca si „Vanzatorul”, „Noi”, „Furnizorul”, „Compania”, „Marca”, ”Brand”, „Expeditor”, „Profesionist” si alte derivate.

www./scaunehoreca.ro fi definit mai jos ca si „Site”, „Website”, ”Adresa digitala”, „Brand” si alte derivate.

Utilizatorul care a plasat sau initiat o comanda sau pe www./scaunehoreca.ro poate fi definit mai jos ca si „User”, „Client”, Utilizator”,”Consumator”, „Destinatar” si alte derivate.

Comanda plasata si/sau initiata pe site-ul www./scaunehoreca.ro se supune Termenilor si Conditiilor afisate pe aceasta pagina si poate fi inregistrata numai dupa acceptarea acestor Termeni si Conditii printr-o bifa la sfarsitul procesului de comanda / procesului de initiere a comenzii.

Comenzile plasate pe www./scaunehoreca.ro, procesul de comanda si activitatea comerciala derivata din acestea sunt considerate „Contracte incheiate la distanta” si sunt reglementate de OUG34/2014 „Contractele privind achizitionarea de produse sau servicii pe internet”.

Produsele

OUG 34/2014 ARTICOLUL 6

Produsele si/sau articolele sunt comercializate de Cegim prin intermediul site-ului www./scaunehoreca.ro si/sau pe canalele de social media ale marcii Cegim si prin email-ul [email protected]. Produsele prezentate pe site sunt comercializate de Cegim. Detaliile produselor sunt afisate pe pagina de produs. Informatii suplimentare pot fi cerute prin email [email protected] sau telefonic la 0720 000 303.

Scaunehoreca.ro isi rezerva dreptul de a modifica pretul, detaliile si modelele prezentate pe site fara un anunt in prealabil – exceptie facand produsele aflate deja in procesul de comanda.

Preturile produselor afisate pe site sunt finale si includ TVA.

Comanda

OUG 34/2014 ARTICOLUL 8

Comenzile sunt inregistrate numai dupa confirmarea telefonica cu unul din reprezentantii Scaunehoreca.ro. In cazul in care, in maxim 48 de ore de la plasarea comenzii, nu se va putea lua legatura cu clientul, comanda va fi anulata iar clientul instiintat automat pe adresa de email cu privire la starea comenzii. 

Comenzile plasate sau initiate pe www./scaunehoreca.ro, prin email sau prin alte canale detinute de Scaunehoreca.ro sunt considerate valabile numai dupa confirmarea telefonica realizata de catre un reprezentant Scaunehoreca.ro numai dupa acceptul clientului/consumatorului a termenilor si conditiilor afisate in aceasta pagina. Corectitudinea datelor introduse este esentiala pentru procesul de confirmare, procesare si livrarea comenzii- in caz contrar, ne rezervam dreptul de a anula comenzile si/sau de anunta clientul asupra cerintelor de modificare. 

Datele introduse in procesul de comanda vor fi folosite doar pentru buna functionare a intregului proces de comanda. Depunem toate diligentele pentru a proteja integritatea datelor introduse si nu le vom folosi in alte scopuri decat cel precizat. Scaunehoreca.ro nu isi asuma raspunderea pentru pierderea si/sau furtul datelor ca urmare a unor forte majore, atacuri cibernetice, furturi digitale, spam etc.

Comenzile telefonice vor fi luate in considerare numai in cazul plasarii unei comenzi pe site-ul www./ scaunehoreca.ro sau prin trimiterea unui email [email protected] cu detaliile de comanda, acceptarea termenilor si conditiilor de utilizare si comerciale prezentate pe aceasta pagina si transmiterea datelor corecte si complete pentru procesarea comenzii. Comenzile plasate in afara cailor de comunicare mentionate mai sus nu creeaza nici o obligatie contractuala / legala si nu vor fi luate in considerare.

Livrare

OUG 34/2014 ARTICOLUL 18

Termenul de livrare a comenzilor este de 15 – 20 zile lucratoare din momentul confirmarii comenzii si va fi comunicat telefonic, in procesul de confirmare.

Taxa de livrare este stabilita in functie de cantitatea comandata si locatia care pot fi validate prin apeleul telefonic de confirmare a comenzii.

Livrarea se va face de catre un curier autorizat.

Scaunehoreca.ro nu raspunde de eventualele intarzieri cauzate de evenimente, cazuri de forta majora, conditii meteo si alte cauze independente de Scaunehoreca.ro

Scaunehoreca.ro se angajeaza ca produsele aflate in procesul de livrare sa fie conforme legislatiei de transport si a conditiilor cerute de furnizorul de servicii de transport, sa fie ambalate corespunzator si corect semnalizate dupa caz.

In cazul comenzilor returnate, taxa de livrare a returului revine in sarcina clientului conform OUG 34/2014.

Scaunehoreca.ro isi rezerva dreptul de a refuza primirea coletului in cazul in care nu returul nu este anuntat in prealabil si mijlocul de livrare nu este acceptat de comun acord cu clientul. Pentru evitarea supra taxarii de catre agentii de livrare si a unui proces corect de retur, va recomandam ca in cazul in care doriti sa returnati comanda sa ne contactati prin email la [email protected] sau telefonic la 0720 000 303 si sa confirmati corectitudinea si conditiile expedierii impreuna cu un reprezentant Scaunehoreca.ro.

Livrarea si Returul produselor se va face numai prin furnizorii de servicii de curierat acceptati de noi.

Returul produselor / Dreptul la retragere

OUG 34/2014 ARTICOLUL 9 – 14

Informatiile prezentate mai jos sunt valabile numai pentru produsele sau articolele comercializate pe teritoriul Romaniei.

Aveti dreptul de a returna produsle (ce fac parte integranta a comenzilor plasate pe www./scaunehoreca.ro sau prin modurile prezentate pe aceasta pagina), in termen de MAXIM 14 zile, fara a invoca un motiv, conform OUG 34/2014.

Pentru acest lucru este necesara trimiterea unui email la [email protected] cu solicitarea si datele dvs. urmand ca un reprezentant Scaunehoreca.ro sa preia solicitarea si sa intre in contact cu dvs.

In cazul in care produsele comandate nu sunt conforme cu comanda sau prezinta defecte de fabricatie, ne obligam sa va inlocuim, schimbam sau returnam contravaloarea produsului fara nici un cost suplimentar, in cel mai scurt timp, nu mai mult de 14 zile.

Taxele de livrare a returului vor fi suportate de catre consumator.

„Consumatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului in care profesionistul accepta sa suporte acele costuri sau in care profesionistul nu a informat consumatorul ca aceste costuri trebuie suportate de consumator.” – O.U.G 34/2014

Contravaloarea comenzii va fi returnata in 14 zile de la confirmarea solicitarii de returnare, printr-o modalitate stabilita de comun acord cu dvs.

Returnarea propriu zisa a produselor sau articolelor se va face exclusiv prin agenti de curierat agreeati de Scaunehoreca.ro sau stabiliti de comun acord – cu conditia ca produsele sa fie in aceeasi stare in care a fost livrate (sa aiba ambalajul original, documentele insotitoare, dovada sau ID-ul comenzii, sigiliile de siguranta intacte si nemodificate, documentatie fiscala, accesoriile si alte elemente incluse) – lipsa acestor elemente va duce la imposibilitatea returnarii produsului.

Produsele deteriorate sau modificate sau care au sigiliul de siguranta deteriorat, rupt sau modificat  vor fi refuzate la primire si nu pot fi returnate. Orice sesizare cu privire la integritatea elementelor produsului si conditiei de transport se va lua in considerare in maxim 48 ore de la primirea produsului.

Returul produselor se va face exclusiv la adresa mentionata mai jos:

ADRESA DE RETUR: Cegim : 57 bis Sat Olteni, Comuna Bujoreni, Râmnicu Vâlcea 247065

Modalitati de plata si facturare

Comenzile plasate pe www./scaunehoreca.ro sau in celelalte moduri specificate in aceasta pagina se pot plati in 2 moduri:

– Prin sistem ramburs – Plata la primirea coletului, la curier prin CASH sau CARD/POS* (Disponibil doar la cerere in functie de posibilitatile curierului.)

– Prin ordin de plata sau plata direct in cont – modalitate care trebuie stabilita anterior expedierii comenzii, in procesul de confirmare comanda.

Datele cu caracter personal sunt protejate prin certificatul SSL atasat site-ului www./scaunehoreca.ro.

Garantia articolelor

Garantia produselor comercializate de Scaunehoreca.ro este de 2 ani. Pe site gasiti informatii utile privind utilizarea si ingrijirea articolelor respective, astfel incat acestea sa nu sufere nici o deteriorare. In situatia nerespectarii instructiunilor de intretinere si manevrare, drepturile la garantie se pierde. Pentru a face dovada achizitionarii articolelor, este necesar sa pastrati bonul fiscal sau factura.

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu legislatia in vigoare. Garantia acordata nu afecteaza drepturile conferite prin legea consumatorului si este in conformitate cu prevederile OG nr 21/1992 privind Protectia Consumatorilor, cu modificarile ulterioare, si legea nr 449/2003.

Reclamatiile si sesizarile vor fi transmise catre adresa de email [email protected]. Timpul de raspuns a sesizarilor si reclamatiilor este cuprins intre 2-5 zile lucratoare.

Dreptul la informare

Clientii sau vizitatorii site-ului au dreptul de a cere, in orice moment, informatii aditionale cu privire la orice aspect legat de produse, provenienta, proces de comanda, taxe si livrare – prin email sau apel telefonic (mijloacele de comunicare specificate in josul paginii si pe site). Scaunehoreca.ro se angajeaza sa ofere aceste informatii intr-un mod cat mai transparent si simplificat.

Global Mobila isi rezerva dreptul de a modifica actualii termeni si conditii, caracteristici, taxe si alte valori prezentate pe site fara un anunt in prealabil si fara a aduce atingere comenzilor deja confirmate / aflate in proces de livrare.  Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele diferente vizuale cauzate de factori externi (Rezolutie, culoare monitor sau ecran etc).

Culorile si texturile produselor si articolelor pot diferi usor in functie de dispozitivul de pe care se face vizionarea (PC, Mobil, tableta etc) si a setarilor independente de noi (Rezolutie ecran, gama de culori etc).

Dreptul la proprietatea intelectuala

Produsele, articolele, grafica si identitatea vizuala si orice element prezentat pe site-ul www./scaunehoreca.ro si alte canale aferente marcii apartin S.C. Cegim S.R.L. si nu pot fi copiate, reproduse sau folosite in orice scop fara acordul in scris a S.C. Cegim S.R.L. Nerespectarea acestor masuri se va pedepsi conform legii in vigoare.

Obligatiile vizitatorului/clientului

Puteti sa utilizati site-ul nostru doar daca sunteti de acord Termenii si Conditiile de utilizare prezentate in aceasta pagina. Sunteti responsabil pentru mentinerea caracterului secret al informatiilor dvs. Sunteti de acord sa fiti pe deplin responsabili pentru orice comenzi si plati facute prin utilizarea site-ului nostru din contul dumneavoastra. Scaunehoreca poate folosi in scopuri publicitare si/sau de marketing orice comentariu scris de vizitatorii de pe site.

De asemenea, declarati si garantati ca toate informatiile furnizate de dumneavoastra sunt adevarate, corecte si exacte.

Puteti utiliza site-ul nostru doar pentru a comanda sau viziona produsele noastre. Nu puteti utiliza site-ul nostru: pentru a face vreo comanda sau plata ilegala, frauduloasa sau speculativa; pentru a afisa sau transmite vreun material ilegal, amenintator, calomniator, defaimator, obscen, indecent, pornografic sau profanator sau vreun material care ar putea constitui sau incuraja un comportament care ar putea fi considerat o infractiune, care ar putea da nastere la o raspundere civila, sau care ar putea incalca in alt mod vreo lege; sau orice alt scop care este ilegal sau interzis.

Noi putem, in orice moment si fara preaviz sau raspundere, inceta sau restrictiona accesul dumneavoastra la toate componentele sau oricare componenta a site-ului nostru. Accesul dumneavoastra la site-ul nostru s-ar putea sa nu fie neintrerupt sau disponibil in orice moment. Noi nu putem garanta lipsa de erori aparute pe site-ul nostru, corectarea defectelor sau a erorilor aparute, sau lipsa virusilor ori a altor comportamente daunatoare pe site-ul nostru sau pe serverele care il fac disponibil. Nu aveti dreptul sa utilizati niciun dispozitiv, software sau rutina, care intervine sau incearca sa intervina in operarea normala a site-ului nostru si nici sa luati vreo masura care impune o incarcare nerezonabila pe echipamentul nostru informatic.

Orice incercare de accesare a datelor personale ale utilizatorilor de pe site, de modificare a continutului www./scaunehoreca.ro, afectarea performantelor lui se considera tentativa de fraudare si va fi pedepsita conform legii.

Limitarea raspunderii

Scaunehoreca.ro si colaboratorii sau partile terte angajate nu vor fi responsabili sau raspunzatori pentru (A) daune aduse calculatorului dumneavoastra sau virusi care ar putea sa va infecteze calculatorul sau alt echipament ca urmare a accesarii, utilizarii de catre dumneavoastra sau navigarii pe site-ul nostru sau descarcarea de catre dumneavoastra a vreunui continut, informatie, materiale, date, text, imagini, video sau audio de pe site-ul nostru sau (B) orice prejudiciu, pierdere, revendicare, dauna, sau orice daune speciale, exemplare, punitive, indirecte, incidente sau de consecinta de orice tip, fie bazate pe contract, prejudiciu, raspundere stricta sau altfel, care decurge din sau are in vreun fel legatura cu (I) orice utilizare a site-ului nostru sau a continutului, datelor, materialelor sau informatiilor gasite in acesta, (II) orice neindeplinire sau intarziere (inclusiv fara limitare utilizarea sau incapacitatea de a utiliza orice componenta a acestui site pentru achizitionare, revanzare sau plata), sau (III) executarea sau neexecutarea de catre noi sau de catre orice furnizor, chiar daca noi sau furnizorul nostru am fost avizati de posibilitatea de daune aduse acestor parti sau oricarei alte parti.

Aceasta exonerare de raspundere se aplica oricaror daune sau prejudicii cauzate de orice lipsa a performantei, eroare, omisiune, intrerupere, eliminare, defect, intarziere in operare sau transmisie, virus de calculator, defectiune a liniei de comunicare, furt sau distrugere sau acces neautorizat la, modificarea, sau utilizarea inregistrarii, fie pentru incalcarea contractului, comportament daunator, neglijenta, sau in baza oricarei cauze de actiune. 

Prevederi tranzitorii si finale

Nu puteti cesiona, delega sau transfera drepturile sau obligatiile dumneavoastra din acesti Termeni si Conditii de utilizare (Mai jos „TCU”). Ne rezervam dreptul de a modifica acesti termeni in orice moment. Folosirea continua de catre dumneavoastra a site-ului nostru, dupa ce apare vreo modificare a acestor TCU, va fi supusa TCU in vigoare la momentul utilizarii de catre dumneavoastra. Va trebui sa revedeti acesti TCU periodic cat si in mod obligatoriu inainte de a plasa comanda. Folosirea continua de catre dumneavoastra a site-ului www./scaunehoreca.ro, dupa ce apare vreo modificare, va insemna acceptarea de catre dumneavoastra a TCU modificati. Cu exceptia celor descrise in propozitiile precedente, putem sa modificam, de comun acord, acesti TCU numai intr-un document scris semnat sau acceptat de ambele parti.

Daca nu actionam in legatura cu incalcarea de catre dumneavoastra sau de catre altcineva cu orice ocazie, nu inseamna ca renuntam la dreptul nostru de a actiona in legatura cu incalcari viitoare sau similare. Daca o instanta constata ca vreo prevedere din acesti TCU este neexecutabila sau invalida, acea prevedere va fi aplicata in cea mai mare masura permisa de legea aplicabila, iar ceilalti Termeni vor ramane in vigoare si executabili.

TCU impreuna cu acele articole care au devenit parte integrata prin referire, alcatuiesc intreaga intelegere dintre Scaunehoreca.ro si dumneavoastra in legatura cu utilizarea de catre dumneavoastra a site-ului nostru, si inlocuieste orice intelegeri sau acorduri anterioare (orale sau scrise) cu privire la utilizarea de catre dumneavoastra a site-ului nostru.

Acesti termeni si conditii, precum si respectarea de catre dumneavoastra si de catre noi a acestora sunt guvernate de legislatia romaneasca. Daca inaintati vreo actiune in instanta legata de utilizarea de catre dumneavoastra a site-ului nostru, a produselor si serviciilor noastre sau a acestor termeni, sunteti de acord sa inaintati aceasta actiune numai in instantele judecatoresti de pe teritoriul Romaniei si numai dupa notificarea, in scris, a S.C. Cegim S.R.L.. In oricare astfel de actiune sau orice actiune pe care noi o putem initia, partea care are castig de cauza va avea dreptul de a recupera toate cheltuielile sale de judecata suportate in legatura cu actiunea, inclusiv dar fara a se limita la costuri, atat impozabile cat si neimpozabile. O versiune tiparita a acestui acord si a oricarei notificari date in format electronic va fi admisibila in procedura judiciara pe baza acestor TCU sau legata de acesti TCU in aceeasi masura si supusa acelorasi conditii ca alte documente comerciale si consemnari generate initial si pastrate in forma tiparita.

Litigii

Solutionarea litigiilor se poate face pe cale amiabila, prin mediere sau prin instantele judecatoresti competente de pe teritoriul Romaniei.

Conform directivelor Uniunii Europene, solutionarea conflictelor se poate face si prin portalul „Solutionarea Online a Litigiilor” – link aici.

Campanii promotionale si oferte

Scaunehoreca.ro organizeaza frecvent diferite promotii si oferte, care sunt anuntate pe site si/sau pe facebook si/sau pe alte canale digitale sau fizice. Aceste promotii nu se cumuleaza cu alte promotii aflate in desfasurare si nu creeaza alte obligatii contractuale in afara de cele specificate. Termenul campaniilor promotionale va fi afisat impreuna cu anuntul campaniei si ne rezervam dreptul de a inceta/suspenda campania fara un anunt in prealabil.